Oct14

Ketahui 8 Tips Jana Side Income Online

Categories // Blog Mawar Melati


Pernah dengar pasal WAHM tak? 
 
"Work At Home Mom"
 
Sekarang ni da semacam trend. Semua orang mencari side income untuk bayar itu ini. Apa taknya nak bersembang pun kena bayar, nak tengok tv pun kena bayar, nak masuk bilik air pun, kena bayar. Dahsyat, kan?

Sejak-sejak Government Service Tax (GST) diperkenalkan dan dikuatkuasakan pada April 2015 yang lalu ditambah pula dengan harga barang yang semakin meningkat, nilai ringgit Malaysia yang semakin menurun, hal-hal yang sebegini yang menambahkan dada menjadi sesak, kan? 

Mana taknya, pendapatan isi rumah semakin mengecil dan perbelanjaan pula, hari demi hari semakin meningkat.



Semua orang ada sebab kenapa nakkan duit lebih selain nak membayar itu ini. Mana yang bujang ada sebabnya, mana yang baru berkahwin pun ada sebabnya, begitu juga yang da berkeluarga even yang bersara pun ada sebabnya. Semuanya nak ada side income. 
 
Sehinggakan apa saja tawaran, iklan, atau apa yang membujur lalu, melintang patah, semua nak dicuba. Duit yang ada cukup-cukup untuk perbelanjaan, ada sikit-sikit dalam tabung pun, sanggupgamble dengan harapan, impian menjadi kenyataan. 
 
"Ada ke kerjanya yang goyang-goyang kaki, duit masuk ribu-ribu?"
 
Mana-mana kerja sekalipun, memang memerlukan tenaga empat kerat ni. Tak adanya duit turun dari langit masuk ke dalam akaun tanpa sebarang usaha. Semuanya bermula dengan usaha dan usaha. Usaha mesti berterusan selain bertawakal kepada Allah SWT. Nak menipu pun, usaha jugak. Usaha cara haram. Nauzubillah. 




Ini doa murah rezeki yang banyak diamalkan di kalangan WAHM yang berjaya. Diamalkan selepas menunaikan solat Tahajud di awal dinihari dan diamalkan juga sebagai zikir harian. Ini pun namanya usaha juga.


 
Allah itukan Maha Adil. Sesiapa yang berusaha, dialah yang dapat. Yakin padaNya, insha Allah, rezeki yang sedikit menjadi banyak. Mana yang payah, menjadi mudah. Mana yang tersembunyi, muncul menjadi peluang yang baik untuk kita membina hidup yang cemerlang dan gemilang di dunia dan di akhirat. 




Jom layan dulu tips-tips WAHM yang dah berjaya ni.
 
 
 
Intipati klip video tips WAHM yang berjaya ni antaranya : 
 
 
  • Perlu tahu apa tujuan dan matlamat kita
  • Ada jadual harian, jadual mingguan, bulanan dan perancangan long term
  • Ada to do list setiap hari
  • Bijak uruskan masa dan bahagikan serta gunakan masa sebaik mungkin 
  • Perlu ada disiplin dan enjoy dengan apa yang kita buat

 

 
Lagi tips nak cari side income online?
 
 

9 sebab mengapa Shaklee

 
Banyak benefit yang ditawarkan, sebab Shaklee ini merupakan MLM yang pertama di dunia
 
 
 
Diundang untuk hadir  dalam group khas bagi sesi perkongsian tips kejayaan dan strategi perniagaan

 

Personal coaching dengan mentor.
 
 
Tapi, yang paling paling bestnya, dalam pemasaran Shaklee, sapa yang rajin, dialah yang dapat lebih. Tiada orang yang makan untung atas angin. Usaha dan usaha.
 
 
Meh layan sat video tips biz online...
 
 

 

 
 
 
Berminat nak menyertai bisnes online dari rumah bersama Melati? Isikan borang ini supaya boleh Melati terus hubungi anda.
 

SID : 1183675
WhatsApp Melati +6011-2083 1086
 
 

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.

Logo Footer

011-2083 1086
mawarjelly88@gmail.com