Oct14

Attractions to Bangkok 2016

Categories // Blog Mawar Melati

Alahai, bestnya tengok kawan-kawan balik bercuti dari Bangkok. Katanya, Bangkok syurga shoppingyang masih mengekalkan adat dan budaya Siam Thai dan masih lagi mengekalkan bangunan-bangunan bersejarah di bandaraya Bangkok.
 
Dan katanya lagi, kat sana ada jual buah-buahan kaca yang boleh dimakan macam tu je. 
 
Oct14

Persediaan Elakkan Batuk & Selesema di Musim Jerebu

Categories // Blog Mawar Melati

 

"Mama, Ujang tau camne jerebu terjadi".
Sambung ujang lagi "Jerebu tu terjadi sebab jem (kesesakan lalu lintas), kan mama?".
Oct14

Ubat Sakit Mata Fucithalmic 5g

Categories // Blog Mawar Melati

 
Kali ini Melati nak bercerita sedikit pasal ubat sakit mata yang amat berkesan. Gara-gara kulit limau, doktor telah berikan ubat Fucithalmic ini untuk disapukan pada sekitar mata yang burn.
 
Dalam ubat sapu ini mengandungi Fusidic Acid dan Benzalkonium Chloride. Melati cuba tanya dengan pak cik google tentang fusidic acid ni. 
Oct14

Wow!!! Kelas INSTA serendah RM 10 je

Categories // Blog Mawar Melati

 

Macam tak percaya je kan? 

Hari ni, 10 Oktober 2015, buat pertama kalinya, Melati join kelas Insta yang dianjurkan oleh Mommy Hanum. 
 
Objektif kelas ini dianjurkan adalah untuk memberikan pendedahan asas kepada pengguna-pengguna insta yang nak berjinak-jinak dengan teknik pemasaran instagram. 
Oct14

Bermulanya RinduMelati di sini...

Categories // Blog Mawar Melati

Lama betul tak menulis kat sini. 
 
Sebenarnya, ia terhenti disebabkan Melati berhajat nak membeli domain sendiri sejak September yang lalu. Tapi tak terbeli. Dah survey sana sini, dan da ada yang sangkut da pun... tapi ia terhenti di pertengahan jalan. 
 
Kali ni, Melati kena teruskan menulis jugaklah, demi silent reader blog rindumelati ni. Terima kasih sebabsupport blog ni. Sayang kamu semua, taw!
 
Well, sebenarnya, banyak menda nak dikongsi sehinggakan tak tau yang mana satu yang mana nak dimulakan dulu. 
 
Orait, actually, ramai kawan-kawan mencadangkan Melati untuk teruskan berkongsi pengalaman Melati menjelajah bebas ke hulu ke hilir di bumi Allah ni. Dan ada jugak yang suggest Melati sharing pasal Shaklee je. Hurmm...dilema sungguh hati ni dibuatnya.
Oct14

Petanda bisul di kepala

Categories // Blog Mawar Melati

"Sejak akhir-akhir ni, Melati sering sakit kepala, terutama di hadapan dan belakang tengkuk. Kadang-kadang tu, ada biji-biji ruam gatal timbul pada kulit kepala."

Melati cuba mencari maklumat pada internet. Mana tau kalau-kalau ada info, sekurang-kurangnya dapat jugak menghilangkan sedikit kerisauan. 


Oct14

Genting Highlands Lagi...

Categories // Blog Mawar Melati

Genting Highlands

Aha...
Lama tul tak ride...Melati cukup rindu...aliran adrenalin yang buat kita rasa bebas, happy, dan rasa lainlah.. susah nak gambarkan perasaan tu. 
Oct14

Bantu rawat Demensia dengan Lecithin

Categories // Blog Mawar Melati

 
Lecithin adalah lemak yang penting dalam sel badan. Ianya ada terdapat dalam makanan antaranya kacang soya dan kuning telur. Lecithin juga boleh diambil sebagai ubat dan banyak digunakan dalam dunia perubatan.
 
Lecithin dipercayai dapat mengubati gangguan ingatan seperti demensia (memory loss) dan Alzheimer (nyanyuk). 
Oct14

Antara Herb Lax, Sembelit dan Senna

Categories // Blog Mawar Melati

 
Dari sudut perubatan, sembelit ini berlaku apabila seseorang hanya membuang air besar kurang dari 3x seminggu. 
 
Orang yang menghidap cukup trauma ketika ingin membuang air besar kerana perlu meneran dan menahan sakit semasa proses tersebut. 
<<  1 2 3 [45  >>  
Logo Footer

011-2083 1086
mawarjelly88@gmail.com