Oct14

Pengguna Bijak

Categories // Blog Mawar Melati



Sebagai pengguna, kita berhak untuk mendapat nilai yang terbaik semasa berbelanja. Jadi, pastikan kita memilih barangan atau perkhidmatan yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. 
Oct14

Manfaat Buah Zaitun untuk Penjagaan Kulit

Categories // Blog Mawar Melati

 
Zaitun adalah merupakan sejenis spesis tanaman yang tertua di dunia. Rekod sejarah menunjukkan pokok zaitun mempunyai pelbagai guna khasnya dalam bidang perubatan sejak zaman purba Mesir lagi.
Oct14

Tocopherol? Apa ke bendanya tu...

Categories // Blog Mawar Melati


Tocopherol adalah unsur kimia yang berlaku secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan. Biasanya dikenali sebagai vitamin E yang boleh membantu badan melawan pelbagai jenis penyakit kronik.
Oct14

Manfaat Pemakanan Sihat dengan Sunnah

Categories // Blog Mawar Melati

 
Anggur Muscadine adalah anggur liar yang tumbuh di sebelah tenggara Amerika Syarikat iaitu di kawasan North Carolina, Georgia dan Texas. 

Anggur Muscadine (Vitis Rotundifolia) ini pada awalnya ditanam di Scuppernong, North Carolina, oleh orang asli Amerika lebih kurang 400 tahun yang lalu dalam sekitar tahun 1810. 
Oct14

Siapa Melati?

Categories // Blog Mawar Melati

 
Melati merupakan seorang wanita yang bekerja makan gaji dan ibu kepada 3 orang anak. Hobi Melati sukakan sukan lasak yang tak glamer macam motobikeparaglidingrowing dan dragon boat

Rowing da cuba ritu, motobike pun sudah, dragon boat pun sudah, paragliding je belum lagi. Suatu masa nanti...
Oct14

Trip ke Pattaya - Road Trip, Fly atau Ride?

Categories // Blog Mawar Melati



Pattaya Bike Week adalah acara besar yang mengumpulkan bikers-bikers di seluruh Thailand untuk pelbagai aktiviti dan pertunjukan. Ia diadakan setiap tahun di Pattaya pada pertengahan bulan Februari. 

Oct14

5 Tips Penulisan Blog Secara Berkesan

Categories // Blog Mawar Melati

 
Ada banyak tips sebenarnya, untuk menarik orang singgah dan baca apa yang kita tulis. Tapi, di sini Melati hanya kongsikan yang perkara-perkara penting sahaja. 
 
Ada lima perkara-perkara utama yang perlu dititikberatkan semasa menulis sesuatu artikel antaranya : 
Oct14

Sticky

Categories // Blog Mawar Melati

 
Pernah dengar tak pasal STICKY candy? Melati baru je cuba-cuba rasa Sticky ni. Rasanya masam-masam manis bergantung pada apa perisa yang kita pilih. 
 
Itu pun, selepas berkali-kali Inas, anak sulung Melati minta belikan. Melati tak berapa gemarkan gula-gula. Kalu coklat tu boleh la. Tapi gula-gula ni bagi Melati boleh buatkan gigi kita sakit, kan. 
 
 
Tambah-tambah tabiat Melati kalau makan gula-gula, Melati suka mengunyah. Melati tak suka kemam-kemam atau hisap, bimbang lidah terluka dek hisapan gula-gula.
Oct14

Ketahui 8 Tips Jana Side Income Online

Categories // Blog Mawar Melati


Pernah dengar pasal WAHM tak? 
 
"Work At Home Mom"
 
Sekarang ni da semacam trend. Semua orang mencari side income untuk bayar itu ini. Apa taknya nak bersembang pun kena bayar, nak tengok tv pun kena bayar, nak masuk bilik air pun, kena bayar. Dahsyat, kan?
Oct14

90% Orang Tak Faham Konsep MLM di Malaysia

Categories // Blog Mawar Melati


Teringat sewaktu mula-mula daftar menjadi rakan bisnes MJ atau nama penanya Mak Jemah pada 12 Februari 2015 yang lalu.

"Serius ke ni Mak Jemah, boleh berjaya ke wat menda ni? Ini je duit yang saya ada." 
<<  1 2 [34 5  >>  
Logo Footer

011-2083 1086
mawarjelly88@gmail.com