Oct14

KL to Dannok - Bike Trip to 21st Anniversary Phuket Bike Week 2015

Categories // Blog Mawar Melati

Bunyi tajuk cam gempak je, kan. Tapi memang seriously gempak pun. Trip kali ini memang terbaik. Memang best. Memang unik. Melati tak sedikit pun rasa letih sepanjang trip ni. 

Cuma merajuk ala-ala manja, gediks dan bengang skit-skit tu adalah. Itu pun bukan sebab faktor lain pun. Bengang apabila telinga sakit terkepitkan earphone dengan helmet, kamera asyik-asyik nak jammed je hingga terlepas banyak scene yang best-best. 

Bateri kamera, SJ4000 dan handphone pun sama, kejap-kejap tinggal satu bar je... kadang-kadang tu.. MP3 Sony tu pun sibuk nak tumpang sama merajuk dan buat hal. Boleh pulak ia tak boleh mainkan lagu. Uih, bosan betul kalau tak de lagu sepanjang ride. Mau taknyer, kejap je mata da jadi layu. 

Asal nak melayan mengantop, da rider 'tepuk' lutut, suruh buka mata...Bila da buka mata, Melati tak taw nak buat apa plak.. Stress betul masa tu kalau lagu tak dapat nak dengar dan kamera plaks buat hal.
 
Opss.. banyak pulak bebelnya si Melati ni. Ok-ok, jom-jom Melati share pasal perjalanan ke sana. Ke mana tuh? Ke Phuket...tapi sebelum tu, kita singgah di Hat Yai dulu, ye. 
Oct14

Hat Yai to Phuket - Bike Trip to 21st Anniversary Phuket Bike Week 2015

Categories // Blog Mawar Melati

Orite, semua benda da selesai... Meh Melati sambung balik cerita pasal Ride To Phuket Bike Week 2015...Jom...!!!


11 April 2015 (Sabtu)
Bersemangat betul nak ride ni, time tu, hinggakan tidur pun tak berapa nak lena. Asyik terjaga aje. Nak tak nak, dalam pukul 5.00 pagi, Melati pun bangkit mandi dan tunaikan solat subuh. 
Oct14

Belajar Berniaga - Semudah ASB (Action, Share, Build)

Categories // Blog Mawar Melati

 
 
Hidup ini  berdasarkan apa yang kita pilih. Tepuk dada tanyalah iman. Tindakan memaksa diri untuk berubah ke  arah yang lebih baik (berhijrah) adalah lebih baik daripada membiarkan keadaan yang memaksa kita berubah ke arah lebih baik. 

 

Oct14

Belajar Berniaga : Sharing

Categories // Blog Mawar Melati

Sharing adalah perkara-perkara yang berterusan. 

 

 


Kita tidak boleh kata, "Saya dah buat sharing tanpa henti setiap hari selama sebulan tapi takde pelanggan pun". Itu putus asa namanya. Kerana kepercayaan sebegitulah yang buat kita tak boleh ke mana-mana. 

Oct14

Belajar Berniaga : Rebutlah Peluang

Categories // Blog Mawar Melati

 
 
Kita sebagai orang yang berniaga Shaklee, pernah tak kita perasan, yang kita memang banyak terima untung. Katakanlah, kita buat kek, jual kek online. Kita memang dapat untung iaitu Untung Runcit. Tetapi kalu kita nak beli kereta, nak melancong sana sini, kita kena guna duit kita sendiri. Kena menabung la, kan. 
Oct14

Misi Tautan Kasih

Categories // Blog Mawar Melati




Misi ini merupakan satu peluang kepada Melati Secret Beauty untuk memberi khidmat bantuan masyarakat kepada golongan istimewa Orang Kurang Upaya (OKU) dan pesakit Diabetis (kencing manis). 

Di samping untuk memberi pendedahan tentang kehebatan dan keberkesanan Vivix dalam membaikpulih sel DNA. 

Oct14

Review NUTRIWHITE (Cleanser, Toner + Pelembap)

Categories // Blog Mawar Melati


 

Pada 28 Julai 2015, Melati ada beli satu sat asas penjagaan kulit muka NUTRIWHITE sebab tergoda sangat dengan testimoni rakan-rakan yang ramai da cuba NutriWhite ni. 
 
Kata mereka; 
 
"bagus best, jerawat kecut, cerah, lembut, whitehead dan blackhead hilang, parut jerawat pudar, pori-pori mengecil dan macam-macam lagi lah."
Oct14

Penyelesaian Terbaik - NutriWhite Cleanser

Categories // Blog Mawar Melati

Sapa yang tak nak kulit bersih, lembut, flawlessglowing dan macam-macam lah. Janji cantik dipandang mata.

Pembersih NutriWhite ni menjadikan kulit lebih bersih, licin, lembut dan segar serta berseri-seri sebab sel-sel kulit mati telah disingkirkan tanpa meninggalkan sisa. 


Apa dia bahan-bahan dalam Cleanser yang hebat ni?

<<  1 [23 4 5  >>  
Logo Footer

011-2083 1086
mawarjelly88@gmail.com